Om galleriet

FOTO: Bjørn Wad

EN PERMANENT SAMLING AV SKJØLSVIKS VERK

Kunstsenteret TBS Gallery viser utstillinger med skulpturer, malerier og tegninger av den 84 år gamle billedkunstneren Tore Bjørn Skjølsvik. Galleriet som åpnet den 19. mai 2019, presenterer ulike utstillinger og inviterer til spennende kulturelle sammenkomster.

TBS Gallery befinner seg i et vakkert herskapshus fra 1800-tallet og en tidligere stall. Bygningene er tegnet av Georg Andreas Bull, en av Norges fremste arkitekter. Galleriet er omgitt av en skulpturpark.
Eiendommen, Oscars gt. 32, ligger nær Det kongelige slott, en ti minutters gange gjennom Slottsparken, i hjertet av Frogner.

 

UTSTILLINGER

De utstilte skulpturene inkluderer et stort spenn av kunstneriske uttrykk, fra kraftfulle hester i fullt sprang som « Into the Future», til fremstillinger av vare relasjoner som i «Mor og barn». Utstillingen viser også skulpturer av de norske kongene, Kong Olav V og Harald VII, og statuer av polarforskerne Fridtjof Nansen og Roald Amundsen.
Besøkende kan også se Skjølsviks tolkning av Knut Hamsun, nobelprisvinner i litteratur, og av Henrik Ibsen, Norges mest anerkjente dramatiker og lyriker. Dessuten møter man malerier og skulpturer fra typisk norsk yrkesliv, som for eksempel «Sildekona», «Trelastarbeideren» og «Sjømannsfamilien».

 

SPORTSIDOLER OG KONTROVERSIELLE FIGURER

I samlingen av Skjølsviks arbeider hører skulpturer og malerier av kjente idrettsstjerner, som for eksempel Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær, den tidligere Liverpoolspilleren John Arne Riise, langdistanse løperen Ingrid Christensen og skiløperen Oddvar Brå. Dagens politiske utfordringer har også inspirert Skjølsvik til å skape realistiske skulpturer av verdens ledere, som for eksempel U.S.A’s president Donald Trump.

 

ET SPENNENDE ALTERNATIV TIL VIGELANDSPARKEN

Med sine ulike utstillings- og kulturtilbud, sin idylliske plassering og skulpturpark, er TBS Gallery et kunstsenter som gjennom hele året ønsker publikum velkommen. 

FILM: Ingrid M. B. Halvorsen og Bjørn Wad